søndag 30. oktober 2011

Klassisk sydenlykke i Puerto del Carmen

Klassisk sydenlykke i Puerto del Carmen

Skal du på ferie til Lanzarote har du nok vurdert å bo på det største feriestedet, Puerto del Carmen. Her kommer litt informasjon og fakta om den best besøkte feriebyen på denne kanariøyen:

100% syden

Selv om bebyggelsen i Puerto del Carmen består av hvitkalkede og lave bygninger, er det ingen tvil om hvor du er når du går langs strandpromenaden i byen. Da er du i Syden. Her er det neonlys, blinkende spillmaskiner, innkastere, happy hour tilbud og turistrestauranter som serverer biff og chips. Dette er et klassisk sydensted. Synes du dette blir for masete så kan Puerto Calero anbefales som et roligere og mer eksklusivt sted.



Turismesatsing fra 60-tallet og fremover

Sammen med Costa Teguise var det Puerto del Carmen som ble bygget ut som turistdestinasjon på Lanzarote på slutten av 1960-tallet. Før den tid er jeg jammen ikke sikker på hva de drev med her, men at byen kan ha vært avhengig av fiske er ikke usannsynlig. I dag er eldstedelen av byen den mest sjarmerende, og her er det en liten fiskehavn som er det naturlige midtpunktet.

Utbyggingen av Puerto del Carmen som turiststed har selvfølgelig skjedd fort og estetiske hensyn har flere steder måtte vike. Men, dette er ikke noen stygg by. De aller fleste bygninger er maks 3 etasjer høye, og det gjør at nesten alle leiligheter og hotellterasser har rikelig med sol gjennom hele dagen. Grunnen til den skånsomme utbyggingen på Lanzarote i forhold til Gran Canaria og Tenerife er at en helt siden “børjan av” har forstått viktigheten av estetikk. Lanzarotes store sønn, Cesar Manrique skal ha en stor del av æren for dette.

God tur til Lanzarote, uansett om det blir Puerto del Carmen, Playa Blanca eller Puerto Calero som vil nyte godt av ditt besøk.
--
Om Forfatteren
Til syden og kanariøyene? Velger du Lanza? Da er du velkommen til å ta en titt på Leifs lille guide til Lanzarote og Puerto del Carmen.

Kilde: Klassisk sydenlykke i Puerto del Carmen - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar