torsdag 24. november 2011

Rembrandt, Van Gogh og en kanalbåttur

Rembrandt, Van Gogh og en kanalbåttur

Vil du til Amsterdam for å se Van Gogh og Rembrandt sine verker med egne øyne? Har du en weekend ledig i høst klarer du fint å oppleve begge deler og samtidig unne deg en tur på byens kanaler.

1. Riksmuseet

Rijksmuseum i Amsterdam er Nederlands fremste museum for eldre kunst. Her kan du se kunst fra nederlands “golden age.”


I museet kan du nyte verk av blant annet Rembrandt, Frans Hals og Johannes Vermeer.

Museet er åpent hver dag fra 09 til 18. Frem til 20.30 på fredager.

Billettprisen er €11 for voksne. Barn under 18 år er gratis.

Adressen er Jan Luijkenstraat 1, Amsterdam. Fra Central Station tar du trikk 2 eller 5 til Hobbemastraat.

2. Van Gogh museet

Den gale nederlandske maleren (skar av seg øret) har selvfølgelig et eget museum i Amsterdam. Her kan du ta en titt på berømte og mindre berømte verk av Van Gogh. Det er over 200 malerier på museet og dette er verdens største samling med Gogh-verker.

Inngangsbilletten koster deg 13 euro.

Van Gogh museet ligger i Museumplein (Amsterdam sitt museumsdistrikt), addressen er Paulus Potterstraat 7 Amsterdam 1071. Ta trikk 2 eller 5 fra Central Station

3. En tur med kanalbåt

Etter at Van Gogh og Rembrandt er unnagjort kan det kanskje friste med en tur på kanalen? I kanalene i området rundt Centraal Station er det flere ulike operatører som tilbyr “Canal Boat tour,” dette er båtturer på ca. 1 time der du blir fraktet rundt på Amsterdams kanaler for å se på arkitektur og berømte steder med guiden på øret.

Du får utdelt ørepropper og de fleste båter forteller informasjonen på 10-15 ulike språk.

Fakta om Amsterdam

Amsterdam er hovedstad og største by i Nederland med sine 1,4 millioner innbyggere. Byens kanalsystem som ble laget på 1600-tallet, er på UNESCO sin verdensarvliste.

KLM flyr direkte fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger til Amsterdam med sine cityhopper-fly (typisk Fokker 100 og lignende). I tillegg flyr også Norwegian direkte fra Oslo Gardermoen til Amsterdam.
--
Om Forfatteren
Du er velkommen til å besøke min lille guide til Amsterdam. Der har jeg blant annet noen anbefalinger til hotell i den nederlandske hovedstaden.

Kilde: Rembrandt, Van Gogh og en kanalbåttur - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar