tirsdag 11. oktober 2011

Frederikshavn som feriemål

Frederikshavn som feriemål

Frederikshavn er en koselig feriby i Nord-Jylland. Byen besøkes årlig av nærmere fem millioner besøkende og byen med i underkant av 40 000 innbyggere preges dermed av turisme.

Attraksjoner i byen

Noe som kjennetegner Frederikshavn er den kjente palmestranden som er Danmarks eneste palmestrand med ekte palmer. Her kan man om sommeren sole seg og bade, samtidig som man får følelsen av at man er i Syden. Ønsker man å nyte utsikten over Frederikshavn bør du legge turen til Pikkerbakken, som ligger noen kilometer utenfor sentrum. Her kan du i naturskjønt terreng beskue livet på havnen med fergene til inn- og utland. Ellers kan Bangsbo Museum være verdt et besøk.



Fra Frederikshavn er det og flere daglige avganger med tog til Skagen, noe som gjør det enkelt med en dagsutflukt til Danmarks nordligste by.

Shopping i Frederikshavn

Har du tatt turen til Frederikshavn er du nødt til å stikke innom byens gågate. Her finner du både trendy motebutikker og spesialforetninger samt etniske og danske spisesteder. Gågaten er forøvrig en av Danmarks lengste.

Dagstur til Læsø

Læsø er en øy som ligger mellom Danmark og Sverige. Fra Frederikshavn tar det 1,5 time til øya med ferge. Læsøfergen opererer på ruten flere ganger daglig. På øya som på det meste kun er ca. 20 meter over havet, er det perfekt å koble av fra hverdagens stress. Ta for eksempel med deg sykkelen, og ta deg rundt på den idylliske øya.

Med ferge til Frederikshavn

For nordmenn er byen særlig kjent da både Oslo og Larvik har hatt fergeforbindelse med byen i en årrekke. Idag er det kun Stena Line sin Osloferge igjen som trafikkerer mellom Norge og Frederikshavn. Stena Saga som båten heter har alt du forventer deg av en fergetur, og etter de seneste års massive oppgraderinger skal du ikke se bort ifra at du får cruisefølelsen når du stiger ombord. Stena Line har og fergeavganger til Frederikshavn fra Gøteborg i Sverige.



Ellers er det enkelt og greit å komme til Frederikshavn fra den andre fergebyen i Nord-Jylland, Hirtshals. Fra Hirtshals tar det omtrent en time med tog til Frederikshavn, da må du bytte tog i Hjørring. Med bil tar det 45 minutter mellom de to byene.

--
Om Forfatteren
Besøk gjerne reiseguiden Ferier i Danmark for mer info om danske feriemål.

Her finner du siste nyheter fra fotballens verden.


Kilde: Frederikshavn som feriemål - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar