torsdag 20. oktober 2011

Tips om reiseforsikring

Tips om reiseforsikring

Når en skal på ferie er det viktig at en har reiseforsikringen i orden, for seg selv og familien.

Det første en burde få tak i når en skal på ferie er et europeisk helsetrygdekort. Dette kortet dokumenterer at du har rett til å få dekket utgifter til nødvendig medisinsk behandling når du oppholder deg midlertidig i et annet EØS-land eller Sveits. Du har rett til behandling på lik linje med oppholdslandets borgere. Det kan en bestille her. Er gratis så det er noe alle burde greie å få ordnet seg. Ikke akkurat en reiseforsikring, men såpass viktig at det burde nevnes.

Så må passe på at en har en reiseforsikring. Det en forsikring for reise må ha er en sykdomsforsikring og ulykkesforsikring. I tillegg kan en ha en utvidet forsikring som dekker slikt som reisegodsforsikring, reiseansvarsforsikring, forsinkelsesforsikring og avbestillingsforsikring. Mange av de forskjellige forsikringsselskapene oppererer med ulik dekning. Så hvor mye du får erstattet av reisegods og reisens kostnad ved avbestilling, varierer ganske mye. Uansett må en passe på å lese gjennom papirene på hva de forskjellige dekker. Burde ikke bare se seg blindt på pris, da den billigste kan vise seg å ikke være så bra. Er for eksempel ikke alle som dekker skader på grunn av diverse ekstremsporter. Så hvis en driver med det, må en sjekke at en har en forsikring som gjelder hvis uhellet først er ute.



En må å bestemme seg om forsikringen skal gjelde for hele familien eller kun en person. En kan også kjøpe kjøpe helårs og halvårsforsikring, og også en som kun gjelder en spesifikk reise.Som vanlig gjelder det at jo lengre periode en kjøper for jo billigere er den.

Er også greit å sjekke om du er dobbelt forsikret. Er flere enn det en skulle tro som har flere forsikringer som dekker det samme. Mange har reiseforsikringer gjennom jobb, organisasjoner eller fagforeninger som de ikke er klar over. Gå derfor kjapt igjennom for å se om dette kan gjelde deg.

Noe som blir mer utbredt er reiseforsikring gjennom kredittkort. De fleste kredittkort en nå får har nå med en reiseforsikring. Som regel får en denne reiseforsikringen hvis en betaler minst 50% av reisen på kredittkortet(da vanligvis reise og hotell, ikke kost eller shopping). Disse forsikringene har som regel mye dårligere betingelser enn de vanlige reiseforsikringene. De krever også at en må ha minst en overnatting på reisen. Er selvfølgelig bedre enn ikke noen forsikring i hele tatt, men en burde utvilsomt helst ha en tradisjonell reiseforsikring
--
Om Forfatteren
For mer informasjon om reiseforsikring besøk Billig reiseforsikring og Billig Kredittkort med reiseforsikring

Kilde: Tips om reiseforsikring - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar