torsdag 13. oktober 2011

En dag i Helsinki

En dag i Helsinki

Helsinki er en pen og sjarmerende by med en lang rekke attraksjoner du kan ta i øyesyn. Har du kun én dag i den finske hovedstaden, rekker du likevel å få med deg et lite knippe av alt det byen har å by på.

Etter å ha startet dagen med en bedre frokost på hotellet, kan du dra til den imponerende Senatplassen, som domineres av bygninger i nyklassisk arkitektur. De viktigste av disse er Helsinki-katedralen, Regjeringsbygningen, hovedbygningen til Universitetet i Helsinki, og Finlands nasjonalbibliotek, som alle ble bygget mellom 1822 og 1852. Den flotte Helsinki-katedralen, som er en av de mest populære og fotograferte bygningene i Helsinki, er verd et besøk også innvendig.


Fra Senatplassen kan du videre spasere ned til havnen og til Katajanokka-distriktet, hvor du finner Uspenskin-katedralen, som er den største ortodokse kirken i Vest-Europa. Bygningen, som stod ferdig i 1868, er med sine gylne kupler og røde mursteinsvegger et av de klareste bevisene på russernes inntog i Finlands historie.

Fra katedralen kan du deretter ta den korte turen over til den livlige Markedsplassen, hvor du kan vandre blant de mange bodene med klær, frukt, malerier og annet som selges. Fra denne plassen kan du så ta båten over til Suomenlinna-festningen, eller Sveaborg, som den også kalles, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Festningen ble bygget på 1700-tallet og er en av de største i sitt slag i verden. Festningen er et unikt tilskudd til gruppen av bygninger i europeisk militærarkitektur og ligger vakkert til. Her kan du også ta deg en matbit og en pust i bakken før du fortsetter turistvandringen rundt omkring i Helsinki.

Etter lunsj kan du dra innom den moderne og godt besøkte Temppeliaukio-kirken som åpnet i 1969 og som er bygget inn i stein. Kirken skiller seg ut fra andre kirker med sin spesielle arkitektur, og det naturlige lyset som slippes inn gjennom kuppelen gir en egen stemning. Kirken er dessuten et populært sted for konserter takket være den spesielt gode akustikken.

Like i nærheten av kirken finner du Helsinkis sentralbanestasjon, og herfra kan du ta buss nr. 11 til Korkeasaari, også kjent som Högholmen, hvor du finner Helsinki Zoo. I denne populære dyrehagen kan du studere 150 forskjellige dyrearter og nesten 1000 plantetyper.

For å runde av dagen etter at du er kommet tilbake i sentrum igjen, kan du ta turen innom Esplanaden, som er et parkområde like ved Markedsplassen. Parken er et populært område blant både finner og turister, og om sommeren holdes det gjerne konserter her. Gatene som omringer parken tilbyr for øvrig en rekke butikker, og i nærheten finner du dessuten Aleksanterinkatu, også kjent som Alexandersgaten, som er et obligatorisk stoppested blant shoppinginteresserte. Gaten er i tilegg full av kafeer og spisesteder.

Bestill billige reiser i dag!

--
Om Forfatteren
Bestill billige reiser hos Expedia i dag!

Kilde: En dag i Helsinki - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar