tirsdag 11. oktober 2011

Guinness museum i Dublin

Guinness museum i Dublin

Bo på et billig hotell og besøk Guinness-museet i Dublin, som har etter hvert blitt en av byens aller største attraksjoner.

Helt siden vikingtiden har vi nordmenn tatt turen til den irske hovedstaden, og interessen for denne svært unge byen (50 % av innbyggerne er under 27 år) har tiltatt enda mer de siste årene. Byen er perfekt for en avslappende storbyferie, enten du kommer for kulturen, historien, festene eller bare for å slappe av med en Guinness på en av de 850 pubene i byen.



Hvis du allerede er en tilhenger av det særegne, mørke ølet, er et besøk på Guinness-bryggeriet et must. Det over 250 år gamle bryggeriet er kanskje Dublins største turistattraksjon, og det er ikke uten grunn at det har fått en slik fremtredende posisjon: Det drikkes rundt 10 millioner pints med Guinness hver dag på verdensbasis, og bare rundt halvparten av den enorme produksjonen går til eksport. I år 2000 åpnet The Guinness Storehouse, et nytt, syvetasjers besøkssenter og museum formet som et digert halvliterglass. Her kan du få høre historien om Arthur Guinness, som i 1759 begynte å brygge en variant av "stout" som komme til å erobre hele verden. Du får også oppleve produksjonen av selve ølet, lære mer om historien til bryggeriet, og Irland selv, samt få rikelig anledning til å smake på det særegne nasjonalbrygget. Hvis du har en bartender i magen, kan du også få et lynkurs i hvordan ekte Guinness skal tappes, og du får et diplom med på kjøpet.

Museet har også en diger museumsbutikk der du finner så godt som alle tenkelige produkter med den velkjente logoen på, i tillegg til ølvarianter av ulike slag og mat tilsatt den karakteristiske, bitre smaken. Og når du til slutt er ferdig med rundturen, kan du ta turen opp i Gravity Bar i toppetasjen, der man kan nyte sin pint mens man nyter panoramautsikten over byen.

Dublin har selvsagt mye å by på utenom ølet, men det er overraskende hvor mange attraksjoner man kan få med seg med en øl i hånden. Irsk musikk er verdensberømt, og mange av pubene har levende musikk om kvelden. Nattelivet blomstrer også, selv om det kanskje er best å unngå de mest utagerende områdene av Temple Bar, som er et område og ikke et utested.

Når du ser etter hoteller, bør du være klar over at prisnivået er noe høyere i Dublin enn i resten av Irland, selv om det selvsagt også her er mulig å finne rimelig overnatting. Selve sentrum er lite, så selv om du velger å bo i den noe mindre sentrale nordsiden av elven, er gangavstanden kort til de store attraksjonene. Bruk litt tid på Internett før du drar, så er det ikke vanskelig å finne et billig hotell som du kan bruke som utgangspunkt når du skal utforske den irske hovedstaden.
--
Om Forfatteren
Bo på et billig hotell, og besøk Guinness-museet i Dublin, som har etter hvert blitt en av byens aller største attraksjoner.

Kilde: Guinness museum i Dublin - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar