tirsdag 11. oktober 2011

Feriesteder på Gran Canaria

Feriesteder på Gran Canaria

Kanariøyene har vært det mest populære reisemålet blant nordmenn i over 50 år, og spesielt Gran Canaria lokker reiseglade familier sørover hver eneste vinter. Alle de store charterselskapene er stort sett fullbooket til Kanariøya i hele vintersesongen, men etter at både SAS og Norwegian har mange direktefly hver uke, er det også mange som reiser på egenhånd og leier seg en privat feriebolig under oppholdet.

Det finnes mange feriesteder på Gran Canaroa, og bortsett fra hovedstaden Las Palmas ligger de fleste rundt omkring på sørenden av øya. Dette området fra Bahia Feliz til Puerto de Mogan er av mange regnet som et av stedene i verden med det absolutt beste klimaet. Mange såkalte klimaflyktninger reiser hit for å slippe unna plager som for eksempel astma, allergi, revmatisme og andre plager som forsvinner nesten helt ved kortere og lengre opphold på Gran Canaria.



Men hvilke er de beste feriestedene sør på Gran Canaria? Alt kommer egentlig ann på smak og behag. Man må være klar over at de fleste stedene her har masseturisme, så hvis man vil oppleve noe mer eksotisk bør man kanskje velge seg et annet reisemål. Men hvis det stort sett er sol og varme du er ute etter, og en rimelig kort flytur, så er Gran Canaria midt i blinken.

For barnefamilier er den lille feriebyen Bahia Feliz et godt alternativ. Her det lite trafikk, hele området er nesten inngjerdet og du finner det meste du behøver inne i byen. Stranden er kanskje ikke den beste på øya, men området kjennes sikkert og trygt.

Vil du bo der det oppholder seg flest nordmenn, velger du deg til Arguineguin. Denne tidligere fiskerlandsbyen har etterhvert blitt et fast sted for veldig mange av de som reiser til Gran Canaria, og spesielt for de som leier seg en leilighet over en lengre periode. Mange har også kjøpt seg ferieboliger i Arguineguin, og her finnes det også et lite norsk miljø med både legesenter, norsk klubb, sjømannskirke og norsk skole.

Reiser du til syden for å tilbringe late dager på stranden, er Amadores utenfor Puerto Rico et godt alternativ. Denne stranden regnes av mange som den beste på hele Gran Canaria. Amadoresstranden er kunstig bygd opp med hvit sand og et godt utvalg av spisesteder og butikker. Her finnes det også et godt utvalg av forskjellige vannsportsaktiviteter.

Uansett hvor du velger å reise så er i alle fall en ting rimelig sikkert, det er sol og gode temperaturer nesten hver eneste dag. Om du reiser du på egenhånd og leier et feriehus, eller bestiller en charterreise så er det sola du er ute etter.
--
Om Forfatteren
Forfatteren har en nettside hvor du kan leie leiligheter i Puerto Rico, Arguineguin og andre steder på Gran Canaria.

Kilde: Feriesteder på Gran Canaria - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar