tirsdag 25. oktober 2011

På mattur til Lisboa

På mattur til Lisboa

På storbyferie til Portugals hovedstad? Her er noen tips til restauranter og spisesteder.

En fest for kjøttelskere: Rodizio

Er du en kjøtteter så må du ta turen på Rodizio. Dette er en brasiliansk/portugisisk type spisested som er vel verdt et besøk. Her setter du deg ned. Bestiller drikke. Og så begynner moroa. Kelnere kommer rundt i lokalet med grillet kjøtt på “stang.” De skjærer av til deg og legger på fatet ditt. Svært uformelt og særdeles saftig. All verdens ulike kjøttyper blir tilbudt. Her er det kanin, indrefilet av okse, bacon, kylling, kyllinglever, ytrefilet etc. Du spiser og “forsyner” deg til du blir mett. Prisen er fast. Spis så mye du vil! Det koster rundt €20 for maten. Drikken må du betale for seg selv.


En god Rodizio-restaurant finner du ved Campo Grande (Campo Grande 245), utenfor tyrefekterarenaen og like ved metrostoppet. Perfekte omgivelser for et kjøttmåltid.

Litt om restauranter og spisesteder i ulike deler av byen

I Bairro Alto området er det flere mindre og sjarmerende spisesteder. Her er det fint å gå å spise litt før du setter turen ut i områdets barer og utesteder.

I Chiado-området er det mer luksuriøse og dyre spisesteder. Gjerne med litt formelle og strenge kelnere.

I Rossio og Restauradores området er det veldig mange spisesteder. Mye av dette er turistspisesteder der lokale folk ikke går. Du bør prøve å unngå å gå på disse stedene da både kvaliteten på maten og prisene er dårligere enn det du får ellers.

I Alfama finner du mange billige steder å spise. Det er små spisesteder som kan være intime og koselige, men også mange plasser der det er ukoselig og småstygt med respatex. Skal du prøve grillede sardiner så er det bare å gå etter lukten i Alfama-området. Sardiner er billig og bra husmannskost. Spisestedene griller på griller utenfor i de trange gatene. Det er bare å lukte seg frem!
--
Om Forfatteren
Hovedstaden i Portugal er en billig og bra by å besøke. Les mer om Lisboa på reiseguiden GaletterPortugal.com.


Kilde: På mattur til Lisboa - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar