tirsdag 11. oktober 2011

Sykkeltur som ferie

Sykkeltur som ferie

Mye eksponering på tv har ført til at sykling er mer populært en noen gang. En av mulighetene mange velger å benytte seg av er det å legge ut på sykkeltur. Det kan være en skikkelig dagstur eller en helg som settes av til sykling. Mange velger også å benytte hele eller deler av ferien til sykkeltur. Mulighetene er mange både i Norge og utlandet. Ikke minst er Danmark et populært reisemål for Nordmenn på sykkeltur.

Litt planlegging og noen grunnleggende kunnskaper om sykling og sykkel er ikke bare en fordel, men også i mange tilfeller nødvendig når man legger ut på sykkeltur. God planlegging av en sykkeltur vil ofte gjøre opplevelsen mye bedre. Hvor nøye du bør planlegge avhenger først og fremst av hvor langt du skal sykle, men også forholdene du skal sykle under er avgjørende. En lengre tur vil kreve mer planlegging, det samme gjelder for en sykkeltur under røffe værforhold eller i avsides liggende områder.



I utgangspunktet krever ikke en sykkeltur mer utstyr enn det de fleste har hjemme, men det vil avhenge av hvilken tur du planlegger. Det første som bør gjøres er derfor å bestemme hvor du skal sykle og hvor du skal stoppe underveis. Det er dette som vil legge forutsetningene for hva du trenger. Så lenge det finnes muligheter til det, bør mest mulig mat og drikke kjøpes underveis. Dette fordi lettest mulig oppakning vil gjøre sykling lettere og mer behagelig.

Vår varierte natur byr på unike sykkelopplevelser og uansett om du skal ut på en skikkelig langtur, en litt kortere helgetur eller nøyer deg med en dagstur, så vil du finne mange flotte muligheter. Har du ikke en sykkel som egner seg for tursykling? Det finne gode muligheter til å leie sykkel de aller fleste steder. Spesielt i områder med populære sykkelruter finner du mange gode tilbud og et stort utvalg dersom du ønsker å leie sykkel. Dette er et meget godt alternativ for mange.

Rallarvegen

En sykkeltur langs Rallarvegen anbefales til alle som går med tanker om en sykkeltur. Et fantastisk landskap som bare høyfjellet kan by på gjør alene turen til en stor opplevelse. Landet vårt byr på mange fine muligheter til å kombinere sykkel og ferie, men det er få områder som kan måle seg med naturen og terrenget langs Rallarvegen. Dette er en sykkeltur hvor opplevelsene står i kø. Selve Rallarvegen er i seg selv verdt hele turen. Den har ikke blitt ødelagt av moderne krav til komfort og man får oppleve den opprinnelige anleggsveien nærmest i original utgave. Blant annet er broer og murarbeidet er et imponerende skue. Naturen og høyfjellet er også med på å gjøre dette til en unik sykkeltur. Hardangervidda er ganske enkelt et utrolig fint område med en mektig natur.

Nordsjøruta

Nordsjøruta fra Egersund til Haugesund bør prøves av alle syklister. Det åpne og unike landskapet på Jæren er som skapt for sykling. Praktfulle lyngheier og åpent hav vil følge deg på store deler av turen. Sandstrendene som du finner langs hele Nordsjøruta er verdenskjente og regnes av mange som noen av de flotteste i hele verden. Spesielt er strendene på Orre og Sola verdt et besøk. Den gamle Kongevegen på Jæren er en del av et landskap med mange og flotte kulturminner. Hafrsfjord med monumentet etter slaget hvor Harald Hårfagre smalet Norge, samt monumentet etter den tragiske Kielland-ulykken er andre severdigheter man kan oppleve under sykkeltur langs Nordsjøruta. På Karmøy er Skudeneshavn med sin idylliske og godt bevarte trehusbebyggelse absolutt verdt et besøk. En sykkeltur langs vestkysten av Karmøy byr dessuten på et flott landskap hvor man virkelig får oppleve storhavet på nært hold.

--
Om Forfatteren
Forfatteren driver bloggen Sykkel hvor du blant annet finner utfyllende informasjon om flere muligheter til å dra på sykkeltur. Du vil også finne informasjon om vedlikehold av sykkel, samt om forskjellige typer sykkel som terrengsykkel, racersykkel, samt hybridsykkel.

Kilde: Sykkeltur som ferie - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar