tirsdag 11. oktober 2011

En ferietur til Egypt

En ferietur til Egypt

Egypt er et av de mest solsikre reisemålene vi har med en relativ kort flytur fra Norge om vinteren. Landet ser igjen til å bli et av de stedene som kommer til å tiltrekke seg massevis av norske turister i den kommende vintersesongen. Etter urolighetene som landet opplevde tidligere dette året, ser det ut til at situasjonen i landet nå er stabil, og de ulike charterselskapene satser igjen hard på Egypt som en av destinasjonene denne vinteren.

Landet har det meste for å dekke de fleste ferieønsker. Du finner tradisjonelle sydensteder som Sharm el Sheik og Hurghada som begge passer ypperlig for gjester som er ute etter å bade, sole seg og slappe av på flotte hoteller og nydelige strender. Hotellene i denne delen av Egypt satser mye på konseptet med all-inclusive, og her finnes det meste innenfor hotellets omeråder.



Men Egypt er også en ypperlig om ikke en av verdens beste destinasjoner for å oppleve hva som skjuler seg under havets overflate. Mange steder i Rødehavet er verdenskjent for sine vakre korallrev, og her kan du dykke og snorkle som om du befinner deg i et riktig akvarium. Fisker i alle regnbuens farger sloss om din oppmerksomhet, men også mere utfordrende sorter som Barracuda og ikke minst hai lokker dykkeinteresserte turister til Rødehavets undersjøiske liv.

Egypt er også et land med en utrolig historie. Mange har omtalt landet som sivilasjonens vugge, og her kan du reise å oppleve pyramidene i Giza og mye annet innenfor historien som strekker seg over 5.000 år bakover i historien. De gamle gravplassene til faraoene er et av underverkene du nesten må ha med deg før du vandrer fra denne jord, så på en ferie til Egypt er dette en av utfluktene du bør bli med på.

Frister det ikke med historiske severdigheter og det heller er avslappelse som står i fokus, kan kanskje et elvecruise på Nilen være midt i blinken. Disse små cruisebåtene tar deg innom spennende steder som Luxor hvor du kan besøke Kongenes Dal og eksotiske byer som Aswan for å nevne noe. Kort fortalt så har i hvert fall Egypt det meste som skal til for å få til en perfekt ferietur, om det er historikk, opplevelser, aktiviteter eller bare sor å slappe av du reiser på ferie. God reise til Egypt.
--
Om Forfatteren
Du kan lese mere om Egypt og reisemål som Sharm El Sheik i reiseguiden om Egypt.

Kilde: En ferietur til Egypt - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar