tirsdag 11. oktober 2011

Vinter i Arguineguin

Vinter i Arguineguin

Gran Canaria har vært sydendestinasjon nummer 1 for nordmenn i over 40 år, og ingenting ser ut til å forandre seg med det første. Den relativt korte flyturen, jevne og gode temperaturer hele året og tryggheten på reisemålet er alle faktorer som bidrar til å opprettholde Gran Canaria sin posisjon som det mest besøkte reisemålet.

De mest besøkte feriestedene på Gran Canaria er i hovedsak Amadores, Puerto Rico, Patalavaca og Arguineguin. I dette området sør på øya finner man også det beste klimaet, og mange mener at dette området har et av verdens beste mikroklima, noe som gjør det spesiellt godt egnet for astmatikere, revmatikere og andre med plager som bedres av sol og varme.



Den byen som flesteparten overvintrer i er Arguineguin. Her finnes det et godt innarbeidet norsk miljø. Det finnes en norsk skole, flere norske helsesenter, den norske sjømannskirken, flere norske leger, en norsk klubb og norsk er nesten like vanlig som spansk i Arguineguin. Veldig mange nordmenn har kjøpt seg feriehus i Arguineguin, og mange andre leier seg leiligheter her enten for hele vinteren, eller i kortere perioder. Prisene på kjøp av feriebolig i Spania har gått ned de siste årene etter at finanskrisen slo til, og mange har nå kjøpt seg en hytte i syden, og de fleste ser da til området rundt Arguineguin sør på Gran Canaria.

Noen restauranter som kan anbefales i Arguineguin er for eksempel Palm Garden, Los Canarios 1, Cueva Pirata og La Aquarela. Inne på kjøpesenteret Ancora finnes det også mange andre barer og restauranter. Er du glad i masse folk på et sted, og du vil handle litt krims krams, er det marked i Arguineguin hver tirsdag og her er det alltid fullt av folk. Her prutes det over en lav sko, eller noen velger å sitte i skyggen og venter med noe kaldt å drikke.

Den beste stranden i Arguineguin finner du nok ved det norske timeshareanlegget Anfi del Mar. Sanden her sies å ha blitt importert fra Bahamas, og den er i hvert fall hvit. Her lønner det seg å være tidlig ute hvis du vil ha en solseng helt nede ved vannkanten, for stranden her blir alltid full med folk. God tur!
--
Om Forfatteren
Du kan lese mer om Gran Canaria og leiligheter med kontor til leie i Arguineguin på nettsiden til Blue Canaria.


Kilde: Vinter i Arguineguin - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar