torsdag 17. november 2011

Noen gratis attraksjoner i Paris

Noen gratis attraksjoner i Paris

Ferierer du i Paris på et trangt budsjett? Her er noen forslag til helt gratis attraksjoner:

Musée Curie: Museet inneholder Nobelprisvinneren sitt velkjente laboratorium med all original inventar. I tillegg er det utstillinger som er dedikert til historien om hvordan hun oppdaget radioaktivitet og dens bruksområder. Gratis inngang.

Musée de Prefecture de Police: Dette museet tilbys besøkende muligheten til å se uvanlig objekter fra den lange historien innen lov og orden, inkludert gamle politi uniformer, arrest ordre for velkjente kriminelle, våpen, guillotine blad og skyteposten til en henrettelsesskadvron fra andre verdenskrig. Gratis inngang, men det settes pris på donasjoner.


Musée de la Vie Romantique: Dette husmuseet var tidligere hjemmet til maler Ary Scheffer, der han var vert for skribenter som George Sand og Charles Dickens, komponist Frèdèric Chopin og malere Delacriox og Ingres blandt andre. Den permanente samlingen er gratis.

Le Petit Palais: Den permanente samlingen i utstillingshallen, som var opprinelig bygget for Exposition Universelle i 1900, er alltid ”gratiut”. Samlingen har noen flotte eksemplarer av Art Nouveau, i tillegg til malerier av Delacriox, Monet, Sisley, Renoir, Toulouse-Lautrec og Courbet.

Kunstgallerier: Alltid gratis å komme inn, kunstgallerier gir gjester muligheten til å se kunstverk fra både etablerte og nykommende kunstnere i en mer intim setting. De ligger plassert rundt omkring i byen, men en god konsentrasjon i gatene mellom St. Germain-des-Près metro og elven.

Fragonard Musée de Parfum: Lokalisert et kvartal unna Opèra Garner i en bygård dekorert i stilen fra epoken til Napoleon III, dette museet tilbyr gratis guidede turer gjennom en samling av parfymeri og Fragonard’s historie.

Maison Victor Hugo: Besøk hjemme til den velkjente forfatteren av Les Miserables og ”the Hunchback of Notre Dame”. Det ligger i Place des Vosges, det eldste torget i Paris.

Memorial du Marechal Leclerc de Hauteclocque & Musée Jean Moulin: Gi deg selv mer kunnskap om Frankrike under 2. verdenskrig ved å forstå to av hovedpersonen: Marshal Leclerc og Jean Moulin. Denne permanente utstillingen er gratis.

Musée d’Art Moderne: Det koster ikke noe å se den permanente utstillingen i dette fantastiske museet som har mye fra Kubister til moderne kunstverk.

Håper disse severdighetene gir deg en rimelig og kjekk ferie i den franske hovedstaden.
--
Om Forfatteren
Billigparis.com er en reiseguide til Paris for deg som vil ha mye for pengene. Guiden inneholder info om attraksjoner, restauranter, Paris-shopping og overnatting.

Kilde: Noen gratis attraksjoner i Paris - Sammendrag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar